Екипът на "По света и у нас" стана част от един изключителен проект за незрящи младежи. Нашите гласове ще отворят очите на много млади хора за невероятния свят на науката. БНТ стана доброволец в проекта "Почети ми" на интернет списанието "Българска наука" и сдружение "Щастливо дете". Идеята на проекта обаче надскочи скромните му параметри. Границите му може да очертаете и вие, стига да споделите нашия ентусиазъм.

Екипът на "По света и у нас" стана част от един изключителен проект за незрящи младежи. Нашите гласове ще отворят очите на много млади хора за невероятния свят на науката. БНТ стана доброволец в проекта "Почети ми" на интернет списанието "Българска наука" и сдружение "Щастливо дете". Идеята на проекта обаче надскочи скромните му параметри. Границите му може да очертаете и вие, стига да споделите нашия ентусиазъм.100% ентусиазъм и безвъзмездни усилия на двама братя. Попаднали в красивия свят на науката, Петър и Росен поискали да споделят знанието с всички, чрез интернет списание за наука. Но скоро открили проблем. То не успява да стигне до най-любопитните.Росен Теодосиев:
- Незрящите деца.
БНТ:
- До тях науката не стига?
Росен Теодосиев:
- И точно това ни накара, стимулира ни ние да изчетем колкото се може повече неща и да разпространим сред тях знанието.Така се ражда проектът "Почети ми". А ние просто се обадихме на обявата за доброволци. И станахме част от нещо приказно.Нора Гюрова:
- Е как да не участвам това е толкова хубаво...
Петя Тетевенска:
- Да знаеш, че някой ще те слуша и ще те разбира.
Спас Кьосев:
- Освен това аз имам много приятели с увредено зрение и за мен това е шанс да се срещнем отново.
Милен Атанасов:
- Много е интересно, когато гласът ти е нечии очи. Усещането е невероятно.
Надя Обретенова:
- Смятам, че ние трябва по всякакъв начин да се включваме в подобни инициативиЗаписите ще се разпространяват на дискове в училища и библиотеки за незрящи. Само че ентусиазмът ни и интересът на останалите роди нова, по-голяма мечта.Петър Теодосиев:
- Добре е да получим и по друг начин помощ - за сайта и това да продължава и за в бъдеще и всеки да си тегли и да си ползва тези неща.Така е, сайт с гол ентусиазъм не се поддържа. Но пък отваря много място за други, които могат да направят "Почети ми" благородна кауза.