НОВИНИ

63 сгради в Русе се разминават със санирането през 2017 година

8000 души в Русе очакват очакват жилищата им да бъдат санирани по Националната програма за енергийна ефективност през следващата година. Половината от тях обаче със сигурност няма да получат финансиране през 2017, тъй като сключването на договори с общините е прекратено. Въпреки това заявления продължават да се приемат.

bnt avatar logo
от Мирослав Минчев
10:00, 29.12.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

За 2 години в Русе по ОП „Регионално развитие” и Националната програма за енергийна ефективност са санирани 16 сгради. През пролетта започват строителни работи на стойност 24 милиона лева в още 17 блока. Някъде тук свършват добрите новини за всички, чиито заявления са одобрени. Защото за 4000 души само в Русе и 63 сгради финансиране няма да има. Поне засега.

Никола Кибритев - директор на дирекция „Европейско развитие” – Община Русе:
„В Община Русе се приемат заявления. Обясняваме на всички желаещи, че към настоящия момент програмата не ги одобрява. Т.е. ние ги приемаме, проверяваме, ако отговарят на минималните изисквания, ги подаваме за сключване на договор. Но в момента програмата не сключва договори. Даже и прогнозно не можем да кажем кога ще бъдат изпълнени тези проекти.”

Ако в момента учредите сдружение на собствениците, отстраните недопустимите съоръжения в блока – като построени допълнително тераси, лични комини или разрушени носещи стени, можете да разчитате на финансиране евентуално след 4 или 5 години. И то ако Националната програма за енергийна ефективност бъде възобновена и получава поне по 1 милиард лева годишен бюджет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нужна е промяна в закона за донорството на органи
Нужна е промяна в закона за донорството на органи
Над 900 машини обработват пътищата в районите със снеговалеж
Над 900 машини обработват пътищата в районите със снеговалеж