НОВИНИ

644-ма играха табла за рекорд на Гинес

В курорта „Албена“ 644-ма запалени табладжии от България, Русия, Румъния и Германия играха едновременно в продължение на един час, за да подобрят рекорда на Гинес. Турнирът беше по обикновена табла, единственото условие бе участниците да не стават от масите за 60 минути.

bnt avatar logo
от БНТ
08:40, 18.07.2016
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Сред тези, които се справиха успешно с предизвикателството, бяха 4-годишният Дамян, който дойде с родителите си, и 88-годишният варненец Борис Горанов, който живее в Балчик.

Заради опита за рекорд бяха подготвени 500 уникални табли, с които да бъде атакуван рекордът. Стюарди и независими наблюдатели гарантираха изпълнението на всички условия на Книгата за рекорди на Гинес. В момента в нея като рекордьори по едновременна игра на табла са вписани играчите, събрали се в Измир – 632-ма.

При регистрираните у нас 644 души най-важното условие е изпълнено. Непрекъснат видеозапис на опита ще бъде изпратен в централата на Гинес днес. До края на седмицата оттам трябва да изпратят официален отговор дали играчите от Албена ще бъдат вписани като новите рекордьори.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Френският посланик Ксавие дьо Кабан: Не трябва да се страхуваме!
Френският посланик Ксавие дьо Кабан: Не трябва да се страхуваме!
Ниски изкупни цени на пшеницата
Ниски изкупни цени на пшеницата