НОВИНИ

65 годишен сърфист се пребори с 3 метрова акула

Сърфист на 65-години от Австралия, нападнат от 3,5-метрова акула, се е отървал само с рани по ръцете и краката, след като е сритал хищното създание в главата.

bnt avatar logo
от БТА
16:11, 01.12.2016
Чете се за: 00:36 мин.
Още
годишен сърфист пребори метрова акула

Колин Роуланд е сърфирал край прочутия плаж Севън Майл в близост до Форстър на около 300 километра северно от Сидни, когато е бил изхвърлен на два метра във въздуха от нападналата го изотдолу акула. Преди атаката на хищника, сърфистът е бил заобиколен от няколко делфина, които според сина му Тим са искали да го предупредят за дебнещата заплаха.

Хищното създание, за което се смята, че е от вида Голяма бяла акула, е нападнало Колин Роуланд изпод дъската му за сърф, която след удара се е строшила на две. Сърфистът се е хванал за счупената предна част от дъската. И въпреки че хищникът е успял да впие зъби в крака му, Роуланд е събрал сили и го е отблъснал с ритник в главата със свободния си крак. След като се освободил от хватката на акулата, възрастният мъж е започнал да плува към брега. На помощ му се е притекъл млад сърфист, който го е изтеглил на собствената си дъска и е продължил напред, като същевременно е придържал кървящия крак на пострадалия извън водата.

По думите на Тим Роуланд баща му дължи живота си на смелия млад сърфист, чието име не се споменава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Росен Плевнелиев връчи част от стипендиите Нели и Робърт Гибсън
Росен Плевнелиев връчи част от стипендиите "Нели и Робърт Гибсън"
​Депутатите приеха на второ четене държавния бюджет
​Депутатите приеха на второ четене държавния бюджет