НОВИНИ

Финансовото министерство иска закриване на митницата в Свиленград

Митницата в Свиленград да бъде закрита заради корупция, а пунктът "Капитан Андреево" да бъде прехвърлен към митница "Бургас". Това предлага финансовото министерство в проект на постановление за промени в Устройствения правилник на агенция Митници, публикуван на сайта.

финансовото министерство иска закриване митницата свиленград
bnt avatar logo
от БНТ
12:54, 16.12.2015
Чете се за: 00:20 мин.
У нас

С проекта се предлага промяна в структурата на Агенция „Митници", като се закрива митница Свиленград. Предложението е свързано с необходимостта от оптимизиране на работата на Агенция „Митници" и предприемане на ефективни мерки за предотвратяване на бъдещи корупционни практики, посочва в мотивите си финансовото ведомство и допълва, че с тази мярка човешките, финансови и материални ресурси ще се насочат за по-ефективно изпълнение на контролните функции на митническата администрация.

Промените са продиктувани от необходимостта от по-ефективно разпределение на персонала в централното ниво на управление, целящо по-ефективното и качествено осъществяване на функциите на агенцията.

Предложението за закриването на митницата в Свиленград предстои да бъде обсъдено на някое от следващите заседания на правителството.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Щъркел долетя за втори път през тази година в разградско село
Щъркел долетя за втори път през тази година в разградско село
Протест срещу новите правила за варене на ракия
Протест срещу новите правила за варене на ракия