НОВИНИ

"Българската коледа" помогна на Серкан

"Да помогнем на децата в реанимация" е темата на тазгодишното издание на благотворителната инициатива "Българската Коледа", която се провежда под патронажа на президента Росен Плевнелиев.

bnt avatar logo
от Петя Николаева, Росен Великов
18:09, 21.12.2015
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Като всички деца Серкан най-много обича да играе. Не така е било обаче само до преди няколко месеца, защото детето е родено със сърдечна малформация.

Гюлай Юнджюлер, майка на Серкан: "Той като се роди и след това му откриха, че той е с междупредсърден дефект, за което го следихме от годинка и половина до седем годишна възраст. И се наложи да му са направи операция. Тази операция ние направихме в Турция, защото съпругът ми е от там и неговите близки искаха да сме там заедно".

Операцията в Турция е в средата на юли: "Не е за това, защото тук лекарите не са добри, напротив нашите лекари са много добри, те вършат чудеса, за което аз нямам думи как да се отблагодаря".


;

Месец след операцията в Истанбул момченцето изпада в критично състояние.

Гюлай Юнджюлер, майка на Серкан: "Беше неспокоен няколко нощи и го заведох на лекар. Откриха, че той е много зле, положението му беше тежко и се наложи да го транспортират в София. Където лекарите направиха чудо с моето дете. Бяха... нямам думи как да го назова, защото те върнаха живота, те върнаха слънцето в нашия дом".

Четири месеца след лечението в Националната кардиологична болница в София, Серкан ходи на детска градина и се чувства добре. А майка му е убедена, че с помощта на "Българската Коледа" чудесата са възможни и за други семейства.

Гюлай Юнджюлер, майка на Серкан: "Призовавам всички хора да гласуват със есемес един лев, това е спасението за нашите деца".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Невиждан гаф - обявиха грешна Мис Вселена
Невиждан гаф - обявиха грешна Мис Вселена
Атанас Атанасов подаде оставка като председател на вътрешната комисия
Атанас Атанасов подаде оставка като председател на вътрешната комисия