НОВИНИ

Ангела Меркел за серията от сексуални нападения в Кьолн в новогодишната нощ

Трябва да се проведе разследване дали Германия прави достатъчно, за да бъдат депортирани чужденците, които извършват престъпления. Това заяви германският канцлер Ангела Меркел в светлината на серията от сексуални нападения в Кьолн в новогодишната нощ.

Тоня Димитрова
от Тоня Димитрова
18:17, 07.01.2016
Чете се за: 01:05 мин.
По света

Това, което се случи в Кьолн е недопустимо и Германия няма да го приеме, заяви германският канцлер. Ангела Меркел обеща да бъдат разгледани възможностите за законови промени или за разполагането на допълнително полицейско присъствие.

Ангела Меркел - канцлер на Германия: "Чувството, което жените са има в този случай, да са оставени на милостта на хората, без никаква защита, е недопустимо за мен лично. Затова е важно всичко, което се е случило да бъде изяснено и сложено на масата."

Разследването на нападенията в новогодишната нощ в Кьолн сега е фокусирано и върху самата полиция. Множество свидетели дадоха показания, че никой не им е помогнал след началото на атаките.

Иван Юревич - свидетел на атаките в Кьолн: "Това, което най-много ме шокира е, че тези агресивни хора, чиито имена са назовани от 8 свидетеля, не са задържани, тъй като на мястото няма превозни средства на силите за сигурност. И така просто са ги пуснали да си тръгнат. Застанаха на пътя на полицейска кола, изплюха се върху нея."
Ян - свидетел на атаките в Кьолн: "Непрекъснато идваха още хора в превъзбудено състояние. Едно момиче изпадна напълно в шок, цялата беше в сълзи, приятелите й на ръце я изкараха трепереща от централната гара и полицията нищо не направи."


;

Докладите показват, че дори самите полицаи не са успели да се справят с вълната от насилие. Недостигът на полицейска сили в германската провинция Северен Рейн-Вестфалия не е нещо ново. Там има нужда от още 2 хиляди служители на реда. От полицията в Дюселдорф предложиха помощ за разследването на атаките, извършени от хора от арабски и северноафрикански произход. Вчера Ангела Меркел заяви, че броят на бежанците, влизащи в Евросъюза трябва да бъде ограничен.

Ангела Меркел - канцлер на Германия: "Не искам да правя конкретни заплахи какво ще стане, ако.... Но искам да кажа, че шенгенската система може да работи, само ако има общо отговорност за приема на бежанци и охрана на външните европейски граници."

Германия е една от 6-те държави, които върнаха временно граничния контрол.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дискусия Накъде отива Европа
Дискусия "Накъде отива Европа"
БЧК раздава 5 вместо 21 хранителни продукта
БЧК раздава 5 вместо 21 хранителни продукта