НОВИНИ

12 българи партнират на звездите на Виетнам в танцово шоу

20 ноември 2015 г., малко след 18:30 ч. осем българи пристигат в гр. Сайгон, Виетнам. Летяли са няколко часа - от София, през Истанбул и Банкок. На по-късен етап към тях се присъединяват още 4-ма наши сънародници. Във Виетнам са, за да сбъднат една от мечтите си - да покажат танцовите си умения, да се потопят в нова култура и да изживеят едно приключение, далеч на изток, в седмия сезон на танцовото шоу VIP Dance BƯỚC NHẢY HOÀN VŨ.

Калин Дацов
от Калин Дацов
11:53, 01.02.2016
5672
Чете се за: 01:40 мин.
Още

Българите са част от грандиозен проект, който предвижда те да са професионалните партньори на виетнамски знаменитости. Те са там от средата на ноември, защото трябва да тренират усилено и да се потопят в атмосферата, а официално шоуто стартира този уикенд.

Специално за БНТ една от участничките - Вяра Клисурска разказа, че това не е първата година, в която наши танцьори участват в предаването. По думите ѝ тази година форматът е много по-интересен и интригуващ. Танцуват се различни стилове - основно латиноамерикански танци, модерен балет, джаз, хип хоп и други. Има четирима съдии, които са и ментори - 3 двойки с по един съдия-ментор. Финалът ще бъде през април.

;

Нейният партньор е певец. Член е на бой бандата 365daband. Името му е Thạch Cao Sơn Nguyễn (ST), а Вяра на шега споделя, че и да иска - не може да го произнесе. "Той е чудесен певец, стои страхотно на сцената, справя се много добре и с танците, танцувал е малко хип хоп, но той е много различен от спортните танци. Въпреки това, той схваща супер бързо, много е старателен и има страхотни идеи откъм шоу и за самата актьорска част на танците ни. Към мен е много внимателен, винаги се отнася с доверие към хореографиите ми и е изключително толерантен".

Как се справят ST и Вяра на сцената, вижте тук (танцът започва след 5 мин. и 40 сек.)

;;

"ST ми помогна много да свикна с обстановката тук, защото културата на Азия и особено Виетнам е коренно различна от европейската. В началото всичко ми се струваше адски неорганизирано, разхвърляно, но постепенно започнах да свиквам с техния начин на работа", споделя тя.

;

Вяра казва, че хората във Виетнам ги посрещат страхотно - мили и дружелюбни са, ценят танците и въобще изкуството като цяло. Подобни танцови телевизионни формати са хит в азиатската държава. Макар шоуто официално да не е започнало, фенове вече я разпознават по улицата, искат да се снимат с нея, носят ѝ различни подаръци.

Все още не е свикнала напълно с храната, но пък повечето традиционни ястия много ѝ харесват. "Също така ми беше доста странно, когато на Коледа и Нова година тук беше 35°, но вече свиквам и с горещината и влажния въздух".

;

Споделя, че от България по-скоро ѝ липсват семейството и приятелите, отколкото нещо по-специфично, защото и във Виетнам много ѝ харесва. У нас тя преподава на деца в танцова школа, които сега също ѝ липсват.

Описва Сайгон като място, което всеки ден ѝ носи хиляди различни емоции. "Тук разбирам колко много неща имам да уча за света и себе си - учи ме да бъда по-толерантна и по-търпелива към хората около мен. Имах страхотни колебания дали да замина, но 2 месеца по-късно смело твърдя, че не съжалявам".

;

Шоуто тръгна по екраните във Виетнам. А защо танците са магия за Вяра...

"Когато танцувам изживявам най-съкровените си мечти и желания чрез езика на тялото. Знам, че без думи мога да кажа всичко, откривам душата и сърцето си и именно това чувство ме кара да се връщам на дансинга отново и отново".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новините в 100 секунди
Новините в 100 секунди
Зимна ваканция в музеите и галериите
Зимна ваканция в музеите и галериите