НОВИНИ

​Алексей Петров не познавал обвинените за атентата срещу него

Бившият съветник в ДАНС Алексей Петров коментира, че не познава нито един от украинците, обвинени за стрелбата срещу него през октомври миналата година - нито организаторите, нито извършителите. Той направи коментар в Специализирания съд, преди поредното заседание по делото "Октопод".

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
09:54, 10.02.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Преди седмица прокуратурата и МВР оповестиха, че са разкрили кой стои зад неуспешния атентат, при който по колата на Петров беше стреляно с два гранатомета. В ареста е Роман Логвиненко,обвинен за подготовката на стрелбата, а 3-ма са обвинени задочно и се издирват с червена бюлетина от Интерпол и в Шенгенската информационна система.

Петров се съгласи с извода на разследващите, че стрелбата е била подготвена изключително професионално и дори нарече заподозрените "перфекционисти". Не отговори обаче дали година и половина докато е бил следен, е имал някакви подозрения, че се готви атентат срещу него. Бившият съветник в ДАНС каза още, че доколкото е разбрал МВР има информация за мотивите на нападателите и се надява се разследването да се доведе докрай.

Той не коментира дали е имало взаимодействие между него и полицията при работата по разкриване на престъплението, с мотива, че има още какво да се работи. Не отрече, нито потвърди дали има хора, които стоят по-високо от Роман Логвиненко.

Още от коментара на Алексей Петров вижте във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Диктаторите в модата представиха колекциите пролет/лято 2016
Диктаторите в модата представиха колекциите пролет/лято 2016
 Как да се предпазим от телефонните мошеници?
Как да се предпазим от телефонните мошеници?