НОВИНИ

Турция не е потвърдила забраната за влизане в страната на Доган и Пеевски

Това заяви в парламента заместник-министърът на външните работи Валентин Порязов.Той беше извикан в Народното събарние по искане на ДПС, за да даде информация по твърденията за такава забрана. От ДПС ще поискат създаване на временна анкетна комисия за изслушване на представители на всички служби за случващото се през последните месеци, свързано с тяхната партия.

Десислава Маркова
от Десислава Маркова Вера Александрова
13:13, 12.02.2016 (обновена)
Чете се за: 01:01 мин.
У нас

Нито една институция от турска страна не е потвърдила да е издавана забрана за влизане в страната на Ахмед Доган и Делян Пеевски.Това заяви в парламента заместник- министърът на външните работи Валентин Порязов.Той беше извикан в Народното събарние по искане на ДПС, за да даде информация по твърденията за такава забрана. От ДПС ще поискат създване на временна анкетна комисия за изслушване на представители на всички служби за случващото се през последните месеци, свързано с тяхната партия.

Хюсеин Хафъзов, едни от последвалите Лютви Местан, отрече те да имат нещо общо със случая.

Валентин Порязов, зам.министър на външните работи: Поискали сме информация от официалния представител на турската държава в Република България по този въпрос. Отговорът беше следният - Никоя турска институция официална не е излизала с официално съобщение по тази тема. В този смисъл турският посланик не беше в състояние нито да потвърди, нито да отрече тази информация. Що се отнася до писанията в турските медии, той отказа да ги коментира. С други думи - няма официално решение, което да коментираме.
Мустафа Карадайъ, съпредседател на ПГ на ДПС: След като няма такъв факт в нашите официални институции, т.е. Министерство на външните работи, такъв въпрос не стои пред нас и няма какво да коментираме, след като няма потвърден такъв факт. По скоро считам, че ситуацията седи по друг начин. Адресат на вашите въпроси, дали има такава забрана или няма, са официалните институции на Република Турция.
Хюсеин Хафъзов, депутат, нечленуващ в парламентарна група: Ако наистина всички коментари са в посока на това, че г-н Делян Пеевски е защитник на националната сигурност, ще призова тогава българската общественост, която наистина мисли по този начин, да започне подписка под някаква форма и да подкрепят Делян Пеевски за председател, директор или за шеф на ДАНС.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НАП събира по-бързо просрочени вземания чрез нов софтуер
НАП събира по-бързо просрочени вземания чрез нов софтуер
Спират четири автобусни линии във Варна
Спират четири автобусни линии във Варна