Русия не планира безкрайна операция в Сирия заяви руският премиер Дмитрий Медведев в интервю за американското списание " Тайм". По думите на Медведев, в Сирия Москва изпълнява конкретна задача, основана на националните интереси и по молба на сирийския президент Асад. Премиерът подчета , че Русия е за единна Сирия.

Нямаме планове за "безконечно присъствие" в Сирия, увери руският министър-председател. В интервюто за " Тайм", той напомня, че интересите на Кремъл се състоят в това екстремисти да на влизат на руска територия от Сирия. Пред Евронюз, Медведев се обяви против сухопътна операция в Сирия.

Дмитрий Медведев, премиер на Русия
"Никой не е заинтересован от нова война, а наземна операция означава пълноценна продължителна война ".

Медведев повтори и руската позиция за Башар Асад.

Дмитрий Медведев, премиер на Русия
"Русия не подкрепя лично президента Асад , а дружеските отношения със сирийската държава. Изхождаме от това , че освен президентът Асад в момента в страната няма друга легитимна власт".

Според руската преса, Русия и Западът не са намерили общ език на конференцията в Мюнхен ,но им се налага да запазят нагласата за преговори. Москва се смята за права във всичко, а западът хвърля цялата вина върху Русия , лаконично обобщава " Московский комсомолец".