НОВИНИ

Екатерина Захариева коментира евродокладите за България и Румъния

Правосъдният министър Екатерина Захариева не вижда нищо драматично в това, че България и Румъния може да бъдат разделени в мониторинга на Еврокомисията.

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
15:05, 18.02.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас
Екатерина Захариева - министър на правосъдието: Това не е нищо ново, когато една държава е готова тя винаги иска да бъде прекратен срещу нея механизма - и България и Румъния. Просто ние наистина тази година трябва да се постараем, да се вземем в ръце и да си направим реформите, които искат от нас. Няма кой друг да ни свърши работата, ако ние не си я свършим. Те няма вместо нас да ни приемат законите, да ни разследват, да се борят вместо нас с корупцията по високите етажи на властта. Това, което ние поискахме от тях - анализ в прокуратурата. Ефективност, ефикасност, цялостна структура, дали има възможност и какви са механизмите за влияние, дали има институционални предпоставки за това.
;

Тя припомни, че докладите и препоръките към 2-те страни винаги са били различни. И преди 3 години, когато страната ни имаше по-позитивен доклад, също настояваше да бъде отделена от Румъния. Захариева каза, че въпросът с евроекспертите, които ще правят анализ в прокуратурата, е координиран с държавното обвинение. Те ще ни помагат в още 2 посоки - експертизи и вещи лица, и наказателна политика.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Снимка с мигранти грабна голямата награда на World Press Photo
Снимка с мигранти грабна голямата награда на "World Press Photo"
Задръствания в Брюксел заради гладни мишки?
Задръствания в Брюксел заради гладни мишки?