НОВИНИ

Сандърс изпревари Клинтън в национална анкета на "Фокс нюз"

Общонационална анкета на "Фокс нюз" за първи път постави Бърни Сандърс пред Хилари Клинтън в изборните предпочитания на американците. Според нея сенаторът от Върмонт води пред бившия държавен секретар на Щатите с 47 на 44 процента.

bnt avatar logo
от Георги Петров
08:25, 19.02.2016
Чете се за: 00:42 мин.
По света

Според други социологически проучвания Клинтън запазва минимална преднина пред Сандърс на национално равнище, но напредъкът на сенатора е значителен предвид изоставането му със средно 20 пункта в началото на годината. В Невада, където утре ще се проведат първични избори на демократическата партия, публикувано допитване на "Си Ен Ен" сочи изравнена подкрепа за двете кандидатури. Клинтън и Сандърс са в щата от вчера с цел да привлекат максимален брой избиртатели.

Междувременно фаворитът за републиканската номинация Доналд Тръмп навлезе в размяна на остри критики с главата на Римокатолическата църква Франциск. Папата заяви, че човек, който мисли само за изграждане на стени, а не за изграждането на мостове, не е християнин. Тръмп отвърна, че за един религиозен лидер е категорично нечестно да поставя под съмнение вярата на човека и обеща да защити Ватикана от евентуално нападение на "Ислямска държава".

Доналд Тръмп, кандидат за президент на САЩ: "Ако и когато Ватиканът бъде нападнат от "Ислямска държава", което, както всички знаят, ще бъде най-големият им трофей, мога да ви обещая, че папата само ще иска и ще се моли Доналд Тръмп да е бил избран за президент на Съединените американски щати!"
;

Утре ще се проведат първичните избори на републиканската партия в щата Южна Каролина. Социологическите проучвания предсказват победа именно за милиардера Тръмп.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
3,4 милиона долара за колата на Джеймс Бонд на търг в Лондон
3,4 милиона долара за колата на Джеймс Бонд на търг в Лондон
Надежда Нейнски: Атентатът е провокация към Турция
Надежда Нейнски: Атентатът е провокация към Турция