НОВИНИ

Право на отговор от адвоката на Цветан Василев

Г-н Константин Симеонов, адвокатът на Цветан Василев, поиска право на отговор във връзка с публикувания тук материал на колегата Иво Никодимов. Съгласно Закона за радио и телевизия публикуваме и позицията на адвокат Симеонов.

право отговор адвоката цветан василев
bnt avatar logo
от БНТ
17:43, 29.02.2016
Чете се за: 01:02 мин.
У нас

"На първо място искам да отбележа, че г-н Цветан Василев не играе ролята на „голям криещ се“. Неговото местонахождение е известно и това г-н Никодимов го знае прекрасно, защото в противен случай не би отишъл в Белград по повод на насроченото заседание. Не е вярно и твърдението, че е забранил на адвокатите си да казват от колко часа е заседанието по делото, както и това, че живее в хотела, където е записано интервюто му с г-н Диков. Аз действително се намирах в Белград по това време, но поради обстоятелството, че не мога да осъществявам процесуално представителство пред сръбския съд – не вземам участие в заседанията, а и г-н Никодимов не ме е питал за колко часа е насрочено делото, за да прави извода, че нещо ми е забранявано от г-н Василев. Що се касае до хотела – не е вярно, че Цветан Василев живее в същия и още по-малко е вярно, че е „забранил“ на рецепцията да го свързват с журналисти, а къде е мястото избрано за интервюто е въпрос на преценка и на двете страни, участващи в това интервю. Очевидно г-н Никодимов е зле информиран и по отношение на режима на мярката за неотклонение на моя доверител, от което пък се прави внушението, че г-н Василев не се е подписал в районното управление, използвайки болничния си.

По-нататък е невярно и твърдението, че Цветан Василев притежава най-голямата фабрика за стъкло на Балканите. Естествено е невярно и твърдението, че е подарил фабриката, за да си купи спокойствие. Би следвало журналист от националната телевизия да проверява фактите и тогава да прави констатации и изводи.

Накрая се появява твърдението, че г-н Василев пребивава в най-скъпите апартаменти на най-скъпите хотели, което е абсолютно невярно и по някакъв странен начин обвързано с процедурата в Република Сърбия – произнасянето на правосъдния министър. Какво общо има последния с обстоятелството „къде живее“ Цветан Василев не става ясно.

Считам, че е редно когато журналистите от една толкова уважавана от мен медия каквато е БНТ правят своите предавания внимателно да проверяват фактите, за които говорят и от които правят изводите си, защото неверните обстоятелства,свързани с фактите водят естествено и до неверни изводи."

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Армията е готова веднага да изпрати 500 военни на границата
Армията е готова веднага да изпрати 500 военни на границата
Мигранти се опитаха да нахлуят в Македония
Мигранти се опитаха да нахлуят в Македония