НОВИНИ

Премиерът е възложил на ГЕРБ да не участват в избора на нов състав на КЗК

Премиерът Бойко Борисов заяви, че е възложил на ГЕРБ да не участват в избора на нов състав на Комисията за защита на конкуренцията и ако искат да прекратят процедурата. По-рано днес лидерът на ДСБ Радан Кънев потвърди, че неговата партия, както и гражданската квота в Реформаторския блок няма да участват със свои номинации. От ГЕРБ са предложили две кандидатури, едната от тях - на Росен Желязков за председател на КЗК. Депутати от Реформаторския блок също предлагат свой кандидат. Номинациите са общо 11.

Надежда Василева
от Надежда Василева
17:46, 07.03.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
Радан Кънев - председател на ДСБ: В момента са налице и разпределение по партийни квоти, и разпределение по корпоративни влияния. Ние сме принципни противници на това КЗК да се занимава с обществени поръчки, а с новоприетия закон за обществени поръчки, който никой от РБ не подкрепи, той мина с гласовете на ГЕРБ, ДПС и АБВ, се дават допълнителни правомощия за председателя на КЗК и той се превръща във властелин за обществените поръчки.
Бойко Борисов - министър-председател: Много долна политика се води. И затова няма да им дам възможност да си градят политическите стратегии на анти ГЕРБ и на нашето желание да има една стабилност и добре работеща държава. Това, че се мъчим да постигнем някакъв консенсус да се избере нов състав на КЗК, на нас ни казват предварително, че каквото и да изберем, то е мафия. Що за глупост? Затова и ГЕРБ да намерят начин - ако искат да прекратят процедурата, ако искат да не участват, да намерят законов начин, но аз повече няма да дам да се упражняват върху нас и да се правят на морално чисти, защото не са.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Главният прокурор иска имунитета на депутата от ДПС Илия Илиев
Главният прокурор иска имунитета на депутата от ДПС Илия Илиев
Министерство на културата спира събарянето на Тютюневия склад в Пловдив
Министерство на културата спира събарянето на Тютюневия склад в Пловдив