НОВИНИ

Михаил Миков призова за по-малко личностни битки за нов лидер на БСП

Лидерът на БСП Михаил Миков призова дискусията за кандидатурите за нов председател на партията да е на всички равнища, но да не измества големите въпроси, които партията трябва да решава. Днес социалистите проведоха Национален съвет в подготовка на предстоящия конгрес през май. Пред съпартийците си Миков призова за по-малко личностни битки за поста.

Диана Тодорова
от Диана Тодорова
17:33, 13.03.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Пред Националния съвет лидерът заяви, че управляващите търпят провал в сфери, в които са обещавали реформи - в здравеопазването, образованието и демографската политика. По думите на Миков, управляващата конструкция не се гради на политически принципи, а представлява сделка за разпределяне на власт. Лидерът на социалистите отбеляза фрагментацията на десните политически сили и я обвърза с предстоящия президентски вот. По думите му, не са изключени и предсрочни парламентарни избори.

Михаил Миков, председател на БСП: Ние все повече трябва да се утвърдим не само като опозиционна, но и като алтернатива на днешното статукво и управление сила. Смятам, че е дошло време, събрана е критическа маса, да се заявим като единствената възможна алтернатива на това управление. Това по естествен път ни превръща в център на лява алтернативна политика, от която България има нужда. Превръща ни в алтернатива на неолибералното статукво, което се отрича във все повече страни и в Европа, и по света.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест на мигрантите в лагера Идомени
Протест на мигрантите в лагера Идомени
Снимка от лагера Идомени стана символ на трагедията на сирийските бежанци
Снимка от лагера Идомени стана символ на трагедията на сирийските бежанци