"If love was a crime" ("Ако любовта беше престъпление") е заглавието на песента, с която Поли Генова ще представи страната ни на Евровизия 2016. В записа се включи и музикантът Теодосий Спасов. Неговото виртуозно изпълнение допринася за стиловата уникалност на композицията.

Автори на "If love was a crime" са композиторите и музикалните продуценти Борислав Миланов и Себастиан Арман, както и шведският композитор Йоаким Бо Персон. Поли Генова е съавтор на текста и взима активно участие в творческия процес. Успешната работа на тандемa “Symphonics International” е вече доказана при реализирането на съвместни проекти със звезди като Дженифър Лопес, Шакира, Кели Кларксън и Бритни Спиърс.

За организирането на концертите си в България на музикалната компания на Борислав Миланов се доверяват поп иконата Дженифър Лопес, британската фънк и ейсид джаз група Джамирокуай (Jamiroquai), известната английска певица Джесика Елън Корниш, по-известна като Джеси Джей (Jessie J), американския изпълнител Райън Лесли и испанската звезда ВЕВЕ.

Песента, която ще представи Поли Генова, e с модерно звучене. Текстът отправя послание за силата на любовта и смелостта, която притежават обичащите хора - готови да стигнат до край, независимо от обстоятелствата и общественото мнение.

"Песента е въздействаща, повличаща и носеща едно единствено послание - любов! Тази любов която откриваме навсякъде, която е заложена вътре в нас и която ни зарежда с толкова много вяра и енергия. Заредени се чувстваме аз и всички които работим над проекта, защото знаем, че любовта ни прави непобедими. И защото Любовта е универсален език. С екипа ми залагаме на нея и на английски език, за да достигне до всеки" – сподели Поли Генова.

Видеото към песента ще бъде представено пред българската и международната публика следващата седмица.

Изборът на песента за Евровизия 2016 бе направен от утвърдените музиканти и композитори Дани Милев, Стоян Янкулов - Стунджи, Красимир Гюлмезов и директорът на Националното музикално училище "Любомир Пипков" Милка Митева, както и представители на БНТ.

Актуална информация за Евровизия 2016 можете да следите на официалната страница в интернет: eurovision.bnt.bg, както и във Фейсбук.