НОВИНИ

Салах Абдеслам е заловен при спецоперацията в Брюксел (ГАЛЕРИЯ + ВИДЕО)

Според френски полицейски източници Салах Абдеслам е заловен при спецоперацията в Брюксел. Главният заподозрян за атентатите в Париж на 13 ноември м.г. е ранен при полицейската акция в квартал "Моленбек". Френският президент Франсоа Оланд не потвърди ареста на Абдеслам.

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
18:18, 18.03.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:42 мин.
По света

Салах Абдеслам - най-търсеният беглец за ноемврийските нападения в Париж, е заловен, съобщи белгийското правосъдие. Той е бил ранен при престрелка с полицията в брюкселския квартал Моленбек, уточнява белгийската преса.

26-годишният Абдеслам е един от двамата, успели да избягат във вторник при полицейски щурм на апартамент в брюкселско предградие Форе. В жилището са били открити негови отпечатъци. При операцията във вторник снайперист ликвидира алжирец, насочил Калашников. Според белгийската прокуратура това е алжирецът Мохамед Белкаид.


;

Името му изплува в изтеклите документи за вербовка на Ислямска държава. Белкаид е издирван от декември. Тогава полицията разпространи кадри от камери за наблюдение два дни след нападенията, които свързват алжиреца с жена, ликвидирана от полицията при престрелка в предградието Сен Дени.

Получателката се оказа братовчедка на главния организатор на парижките удари Абделхамид Абауд, който бе ликвидиран заедно с нея на 18-ти ноември. Днешната силова операция по залявенотто на Абдеслам се разигра в присъствието на лидерите от Евросъюза в белгийската столица.

Салах Абдеслам бе арестуван само ден след погребението на брат му Брахим, убит при нападенията в Париж през ноември. Брахим беше изпратен с дискретна церемония на гробището в брюкселско предградие само от роднини и близки приятели.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Политически реакции за обръщението на президента Плевнелиев
Политически реакции за обръщението на президента Плевнелиев
Нов резервоар за пречистване на водите край Лозенец
Нов резервоар за пречистване на водите край Лозенец