НОВИНИ

НС осъди терористичните атаки в Брюксел и почете жертвите с минута мълчание

Ние, народните представители от 43-ото Народно събрание на Република България, остро осъждаме поредния варварски акт. Смятаме, че тези атентати са проява на омраза, невероятна жестокост и насилие към мирните граждани на Европа и света. Това заяви в началото на пленарното заседание зам.-председателят на парламента Кирил Цочев, който прочете декларация от името на Народното събрание във връзка с терористичните атаки в белгийската столица Брюксел.

bnt avatar logo
от БТА
09:56, 23.03.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас
осъди терористичните атаки брюксел почете жертвите минута мълчание

"Терористичната атака в сърцето на Европа, в белгийската столица Брюксел, е поредният акт срещу свободата и мира. Няма оправдание за подобно чудовищно насилие спрямо невинни граждани. Това, което се случва, е несъвместимо с ценностите на съвременна Европа, един от символите на която е белгийската столица", се посочва в декларацията.

"Уверени сме, че организаторите ще бъдат заловени и наказани с най-голямата тежест на закона. Трябва да бъдем още по-решителни и безкомпромисни в борбата срещу тероризма. Убедени сме, че Европа ще намери най-добрия начин, за да защити своите извоювани свободи и ще остане стълб на нашата цивилизация, ценности, морал и култура", се казва в декларацията.

"Изказваме своите най-искрени съболезнования на близките на жертвите и се надяваме на бързо възстановяване на пострадалите. Оставаме рамо до рамо със своите белгийски приятели и народа на Белгия", се посочва още в декларацията на българския парламент. Народното събрание почете с минута мълчание жертвите на терористичните атаки в Брюксел.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фирми в Дупница се готвят за национални програми за заетост
Фирми в Дупница се готвят за национални програми за заетост
Евакуираха летището в Тулуза
Евакуираха летището в Тулуза