НОВИНИ

Очаква се по-евтино парно заради спад в цената на природния газ от април

Спад в цената на парното се очаква, заради по-евтиния природен газ. "Газпром" поиска цената на синьото гориво да се намали с 23%.

bnt avatar logo
от Илина Бисерова
15:01, 24.03.2016
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Очаква се до края на месеца Комисията за енергийно и водно регулиране да реши с колко ще се намали цената на топлото в страната. Очаква се символично да падне цената в София - с около 3%, в Плевен пък, където и сега е най-евтино парното, то ще поевтинее с още 15 лева на киловатчас. С 11% падат цените във Враца и Разград, с 9% - във Велико Търново, с 5% - в Бургас и Варна.


;
Мая Манолова - омбудсман на Република България: През 2010-та година март юни цената на парното скача с 17% т.е., когато има увеличиние няма притеснение относно драстичните промени, а когато става въпрос за намаление се проявява факторът драстично намаление.

Иван Иванов - председател на КЕВР: Комисията, отчитайки обществените интереси
иска да остави един малък буфер който да не позволи на топлофикационните дружества, чиито представители са тук да поискат увеличение на цената на топлинната енергия, ако има увеличение на природния газ в рамките на 4-5%.

Мая Манолова: С
поред мен, би следвало подобна загриженост регулаторните органи и всички държавни институции, да демонстрират и към финансовото състояние на българските граждани.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хуманитарна помощ за бежанците и мигрантите в транзитния център край Куманово
Хуманитарна помощ за бежанците и мигрантите в транзитния център край Куманово
Почина легендарният футболист Йохан Кройф
Почина легендарният футболист Йохан Кройф