НОВИНИ

Очаква се постоянен арест за жената, поръчала убийството на брат си

Очаква се днес прокуратурата да поиска най-тежката мярка - постоянен арест за Иванка Ройдова. Тя беше задържана с обвинение, че е поръчала убийството на брат си и на цялото му семейство, заради наследство от четири и половина милиона долара.

bnt avatar logo
от Сашка Пушкова
07:10, 25.03.2016
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Братът на Иванка Стойчо Ройдов заяви вчера, че не може да говори защото е подписал декларация и не иска да пречи на разследването. Неговата къща е до тази на сестра му.

Стойчо Ройдов: Питайте сестра ми защо питате мен.

Съседите на Иванка в пловдивското село Браниполе бяха смаяни от новината, че жената е искала да убие брат си и неговото семейство заради наследството. Хората разказаха, че Иванка и дъщеря ѝ Жана имат сладкарница в Пловдив и живеят добре.

От прокуратурата вчера съобщиха, че Ройдова е кроила планове, да наеме убиец, който да отвлече брат ѝ и да го принуди да подпише документи, че се отказва от наследството. След това трябвало да бъде убит като му бъде поставена свръхдоза инсулин. Тъй като мъжът бил диабетик, щяло да изглежда като нещастен случай. След като се посъветвала с адвокат обаче разбрала, че брат ѝ ще бъде наследен от сина му.

За това променила плановете си и поискала да убие цялото семейство на Стойчо Ройдов заедно с внуците, които са на 8 и 16 години. Била много настоятелна и дори платила капаро за наблюдение на къщата. Затова от полицията и прокуратурата решили да действат и я арестували. До разплитането на случая се стигнало след като бил внедрен полицай под прикритие,който се представил за наемен убиец.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови правила за здравно осигуряване от 1 април
Нови правила за здравно осигуряване от 1 април
​Емоционални реакции по целия свят след смъртта на легендата Йохан Кройф
​Емоционални реакции по целия свят след смъртта на легендата Йохан Кройф