НОВИНИ

Природозащитници искат да не се строи и зад защитените плажове

Защита не само на плажовете на Иракли, Карадере и Корал, но и на териториите зад тях. За това настояват от сдруженията "Да спасим Иракли", "Да спасим Карадере" и "Да запазим Корал". Предложението е това да стане чрез законова забрана на строителството в зоната от 1 км непосредствено зад трите плажа.

Цвета Младенова
от Цвета Младенова
22:23, 31.03.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас
природозащитници искат строи защитените плажове

Предложението вече е официално подкрепено със становище от Българската туристическа камара. Днес гражданите са представили идеите си като проект за промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие по време на заседанието на регионалната комисия в парламента. Сдруженията инициират и онлайн петиция "Иракли, Карадере и Корал без бетон", с която търсят обществена подкрепа на предложенията.

Орлин Конов - Сдружение "Да спасим Иракли": "В България туризмът се разбира като разгърната засторена площ и бройка легло - това е проблемът, а той е много повече от това. Ние искаме точно това да подчертаем дебело и пред Министерството на туризма и пред депутатите, че няма да продължим много далече по този път. Просто ще се превърнем в една брандирана в Западна Европа поне алкохолна дестинация, от която ние няма да изкарваме пари. Вие знаете колко хотела в момента се продават на Слънчев бряг - те се построиха с идеята, че ще има туристи. Ами къде са туристите."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Основаха гражданско сдружение ДНК - Движение за запазване на българската нация
Основаха гражданско сдружение ДНК - Движение за запазване на българската нация
Първите израелски туристи кацнаха на Летище Бургас
Първите израелски туристи кацнаха на Летище Бургас