НОВИНИ

Протест на родители на загинали деца в катастрофи

Родители, загубили децата си в катастрофи, се събраха днес пред Съдебната палата, за да поискат справедливи присъди. Вижте повече в прякото включване на Милена Кирова в обедните новини!

Милена Кирова
от Милена Кирова
11:48, 06.04.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Конкретният повод за недоволството им е решение на Върховният касационен съд от миналата седмица, според което поредният убиец на пътя получава само две години лишаване от свобода за смъртта на Лора от Варна.

Мотивите - Лора била съпричинител на катастрофата, защото не се огледала и не преценила скоростта на приближаващия към нея мотоциклетист.

Протестиращите настояха за спазване на законите, но и за законодателни промени, които да не позволяват на извършителите на престъпления да се разминават само с условни присъди или без никакво наказание.

Нели Петрова - майката на загиналата Лора: ВКС показаха на всички нарушители и на всички хора, които не са свикнали да спазват закона за движение по пътищата, че могат да продължават да го нарушават.

Светлана Горова - майка на загиналата Галина Горова: Моят убиец, защото и мене и детето ми голямото и мъжа ми - той уби цялото семейство... ми той въобще не е осъден.

Иванка Връжалова - майка на загиналата Паолина: Беше с условна присъда. Като си признае вината, те му намаляват на 1/3 от присъдата.

Нели Петрова - майката на загиналата Лора: Надявам се обаче, че пред медиите, това, което ми обещаете горе ще се изпълни.

Лозан Панов - председател на Върховния касационен съд: Изчетох решението, намирам, че в особеното мнение има много основания, много аргументи, така че съм готов да ви изслушам. Ако има противоречива практика, смятам, че трябва да се сезира съда за тълкувателно решение.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тютюневият град - между миналото и неизвестността
"Тютюневият град" - между миналото и неизвестността
​Китай построи фар в спорен район в Южнокитайско море
​Китай построи фар в спорен район в Южнокитайско море