НОВИНИ

Протести срещу Доналд Тръмп в Ню Йорк

Хиляди недоволни граждани протестираха срещу фаворита за президентската номинация на републиканската партия Доналд Тръмп в Ню Йорк. Демонстрацията се проведе до хотел до метростанцията "Гранд Сентрал", където Тръмп и двамата му конкуренти Тед Круз и Джон Кейсик водеха официален дебат.

bnt avatar logo
от Георги Петров
08:15, 15.04.2016
Чете се за: 00:34 мин.
По света
протести доналд тръмп йорк

Демонстрантите издигнаха голям транспарант с надпис "Ню Йорк отхвърля партията на омразата". 11 от тях бяха арестувани. Много от протестиращите обявиха Тръмп за фашист и расист във връзка с обявените му планове да построи стена по американската граница с Мексико, да депортира 11 милиона нелегални имигранти и да забрани временно на мюсюлманите достъп до Съединените щати.

РАНА, ТУРСКИ ИМИГРАНТ В САЩ: "Така Доналд Тръмп проведе цялата си кампания. Тя се базира на хора, които не са бели, не са богати и затова нямат значение."


Междувременно областният прокурор в Палм Бийч, Флорида, обяви, че няма да бъдат повдигнати съдебни обвинения срещу Кори Левандовски, мениджърът на предизборната кампания на Тръмп, който бе заснет да издърпва насилствено репортерка от пътя на милиардера след негова публична реч в малкия град Джупитър. Прокурорът уточни, че предоставените доказателства не представят достатъчно основание за стартиране на съдебен процес.

Въпреки протестите предварителните социологически проучвания сочат, че Тръмп е абсолютен фаворит за победата на първичните избори в Ню Йорк, които ще се проведат следващата седмица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прошков: Въвеждаме постоянен контрол с полиция в проблемните линии в София
Прошков: Въвеждаме постоянен контрол с полиция в проблемните линии в София
Александър Йорданов: Накъде вървят политическите процеси в Македония?
Александър Йорданов: Накъде вървят политическите процеси в Македония?