НОВИНИ

Мартин Димитров: Докладът за КТБ е разсекретен, но кой ще върне парите?

Депутатът от Реформаторския блок Мартин Димитров не е удовлетворен от разсекретяването на доклада за КТБ. Идеята за международно разследване на случая КТБ не беше просто да има доклад. Най-важното беше да вземем фирма, която да проследи парите и да бъдат върнати, каза Димитров пред "Още от деня".

Росица Белева
от Росица Белева
19:24, 15.04.2016
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
мартин димитров докладът ктб разсекретен върне парите
Мартин Димитров, депутат от Реформаторския блок: Идеята на международното разследване беше пряко ангажиране с компании, които успешно са върнали пари при подобни казуси като КТБ в Ирландия, САЩ и други страни. Не е късно това да стане, но не мога да разбера защо това не се случва. Защо някакси като че ли приключиха нещата!?

Относно искането за разсекретяването на договора Димитров уточни, че парламентът е подкрепил с голямо мнозинство елементи от договора да станат публични. Едно от исканията е фирмата, с която е сключен договора, да има нужния опит. От въпросите към финансовия министър още не може да стане ясно коя е тази фирма, каза още Димитров.

Мартин Димитров, депутат от Реформаторския блок: Още не можем да си изясним фирмата, с която е сключен договора за разследване на КТБ. По тази причина сме записали в последните промени в Закон за банковата състоятелност да са ясни страните, да са ясни сроковете, да са ясни неустойките. Четвъртото нещо не беше подкрепено - да е ясен предметът на договора. Предметът ни интересува, за да знаем дали става въпрос за писане на доклади, или за реално активно участие в събирането на парите, т.е. ние искахме от самото начало фирмата за международно разследване да събира парите и да разкрива замесените лица.

Вижте цялото интервю в "Още от деня".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първи хоров фестивал България пее
Първи хоров фестивал "България пее"
Лесбос в очакване на папата
Лесбос в очакване на папата