НОВИНИ

Борисов: Ако Патриотичният фронт излязат от управлението, значи не са патриоти

Ако Патриотичният фронт излязат от управлението, значи не са патриоти и не обичат държавата си. Това заяви в Любимец министър-председателят Бойко Борисов. Той посочи, че не се интересува от другите партии и заяви, че ако един ден Ивайло Калфин реши да се върне в кабинета, е готов да работи с него. Премиерът откри ремонтирания стоманен мост в Симеоновград и нова ЖП-гара в Любимец и коментира актуалната политическа обстановка в страната.

bnt avatar logo
от Ваня Петкова
15:19, 15.05.2016 (извънредно)
Чете се за: 01:47 мин.
У нас

По принцип от 90-та година не следя конгресите на БКП. Така премиерът Борисов коментира днешния конгрес на АБВ. Но с Ивайло Калфин би работил отново, ако той реши да се върне.

Бойко Борисов, министър - председател: "Там направихме много работи заедно и той се държа изключително джентълменски, обяснявайки колко добре и правилно сме работили. В края на краищата и аз мога на този локомотив да му намеря кусур, че не му е прясна боята да речем. Претенции и проблеми всеки може да си намери и измисли. Виждате какво се строи, виждате колко неща се правят. Идват президентски избори и като ги слушам как се мъчат да се кандидатират, и да обикалят Конституцията... това са политически ходове. Разбирам ги, има го това в политическата игра, пожелавам им успех, просто не се интересувам от другите партии. Интересувам се от моята".

Борисов коментира и обявената от лидера на ДСБ Радан Кънев подкрепа за кандидатура на президента Росен Плевнелиев за втори мандат. По-рано днес Радан Кънев заяви пред БНТ, че партията му не е номинирала Росен Плевнелиев.

Радан Кънев - председател на ДСБ: "Не може да има номинация на президента Плевнелиев от ДСБ и няма. Ние не сме достатъчно силни, за да номинираме президент на България и го знаем много добре. Ако ние участваме в изборите, то това би било партийно позициониране, да вземем 7-8 процента, да покажем, че сме много по-силни от други в дясно, а не дай боже да влезем в търговия преди втори тур, защото политиката и често пъти е търговия. Няма такава цел".

Бойко Борисов обаче напомни, че не знае какво преследва Кънев, но не е чул общо решение на реформаторите. Според премиера балансът е в здравия разум. Той посочи, че според европейската статистика инфлацията е нула процента, а икономическият ръст - над 3 %.

Бойко Борисов, министър-председател: "Всички икономисти се чудят как става, става с работа. Рекордно ниска безработица, не според мен, според всяка статистика, 3 млрд. повече спестявания на гражданите в банките за миналата година. Кое да предизвика избори? Кое искаме да стане по-добре, освен да си вкараме държавата в хаос, задавам такъв въпрос".

- Ако патриотите излязат, отивате на избори?

Бойко Борисов: "Значи не си обичат държавата, не са патриоти, ние не сме стабилни".
;

Бойко Борисов преряза две ленти днес. В Симеоновград той откри ремонтирания стоманен мост над река Марица, който свързва двете части на града. Средствата в размер на 2 400 000 лв. са отпуснати от държавния бюджет. След това премиерът и транспортния министър се качиха в експресния влак от Симеоновград и слязоха на обновената жп гара в Любимец. Там Борисов откри скоростното жп трасе Любимец - гръцка граница, част от проекта за модернизация на жп линията Първомай - Свиленград. Новоизграденото жп трасе е с дължина 24 км., електрифицирано е изцяло и позволява скорост от 160 до 220 километра в час.

Ивайло Московски, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията: "Това, което можем да поемем като ангажимент и да обещаем, че ще дадем максимални усилия от себе си, да имате до следващите няколко години, освен тази прекрасна инфраструктура и нови влакове, които се движат по нея".

Предвижда се закупуването на нови локомотиви. Очаква се за целта около 200 милиона лева да бъдат заделени от концесията на летище "София".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Благотворителен базар за Славянка
Благотворителен базар за Славянка
Цветан Цветанов: Към настоящия момент имаме стабилно мнозинство
Цветан Цветанов: Към настоящия момент имаме стабилно мнозинство