НОВИНИ

София е домакин на 126-та сесия на Комитета на министрите на Съвета на Европа

Президентът Росен Плевнелиев заяви, че трябва да се работи за свикването на среща на върха на държавите членки на Съвета на Европа, и да се препотвърдят ценностите на обединена, демократична и мирна Европа.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
11:10, 18.05.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

По време на 126-та сесия на Комитета на министрите на Съвета на Европа, която се провежда в София, Плевнелиев заяви, че българското председателство на Комитета беше успешно за Стария континент.

Миналата година на 10 ноември България пое от Босна и Херцеговина 6-месечното председателство на Комитета. Това се случва за втори път след 1994 година. Следващият председател ще бъде Естония.

Росен Плевнелиев - президент на Република България: В края на българското председателство бих искал да отправя специални благодарности за конструктивното отношение и сътрудничеството на всички държави членки при изпълнението, както на нашите приоритети, така и, разбира се, всяко смислено действие на тази Европа, в която ние вярваме. Мирна човешка и просперираща. Убеден съм, че в рамките на своите председателства, разбира се, веднага с тях и Кипър няма да пожалят усилия в реализирането на съвместните приоритети на тройката.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премахват изоставените коли в Благоевград
Премахват изоставените коли в Благоевград
Семействата на жертвите от 11 септември могат да съдят Саудитска Арабия
Семействата на жертвите от 11 септември могат да съдят Саудитска Арабия