НОВИНИ

Родители от Бистрица продължават да дежурят на пътя, за да пазят децата си

Необезопасен главен път, който ,,По света и у нас" ви показа преди няколко месеца, продължава да застрашава живота на десетки деца от софийското село Бистрица. Родители все така дават дежурства на едно от кръстовищата, за да опазят децата си. От Столичната община разпоредиха да се изградят неравности на пътя, които да ограничат скоростта, но до момента резултати няма.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
18:51, 30.05.2016
5669
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Няколко месеца, след като ви показахме как родители дежурят на пътя, за да могат децата им да пресичат спокойно улица ,,Никола Крушкин", картината си е все същата.

Елена Дамянова:,,Цяла учебна година сме всеки ден тук. Без значение какво е времето. Ако може някой да го прочете от тези, които отговарят за това нещо." Таня Любенова: ,,На обяд, когато се прибират, няма кой да им помага." Валентина Петрова: ,,Няма ли човек е доста страшно."
;

В час пик трафикът е изключително натоварен, а скоростта висока заради наклона на пътя. След първия ни репортаж от Столичната община обещаха да поставят неравности и допълнителна маркировка. От общинската комисия по транспорт издадоха всички необходими разрешителни и дадоха срок на фирмата изпълнител до 30 април.

Николай Гюров, кмет на село Бистрица:,,Официална информация от инвеститорски контрол и от отделите, които възлагат нямаме. Неофициалната е, че лошите атмосферни условия са попречили на изпълнението."

От фирмата изпълнител отказаха да застанат пред камерата ни. И на нас обясниха забавянето с лошото време. Според техническите изисквания средноденонощната температура на асфалта трябвало да бъде над 10 градуса. Влажността на асфалтовата настилка също не отговаряла на изискванията. От фирмата изпълнител обещаха, че неравностите и пътната маркировка ще бъдат поставени до 1 юни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Петрич звъняха за помощ от гроб
В Петрич звъняха за помощ от гроб
Митов: Не трябва да се допуска създаването на алтернативни маршрути за бежанците
Митов: Не трябва да се допуска създаването на алтернативни маршрути за бежанците