НОВИНИ

Борисов е доволен, че Северната тангента дава възможност за рекорд на Гинес

Премиерът присъства на опита за световен рекорд на "Гинес", който събра днес над 2000 автомобили от една марка на Северната скоростна тангента на София. "Тук беше едно голо поле и ако искаха да направят рекорд на Гинес, нямаше да има къде да го направят. А сега има направена Северна тангента, която дава тази възможност", каза премиерът пред журналисти.

борисов доволен северната тангента дава възможност рекорд гинес
bnt avatar logo
от БНТ
15:11, 04.06.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

"Това страшно ме учудва... Не съм вярвал, че може от 6 часа да се редят хиляди коли, за да участват в рекорда на Гинес. Това не знам как може да го организира някой. Явно са се самоорганизирали", заяви премиерът Бойко Борисов пред гледката от коли, задръстили днес северната скоростна тангента на Околовръстния път в София, за да се включат в опита за световен рекорд на "Гинес".

"Видно е, че градовете станаха в пъти, пъти по-чисти. Само преди няколко години боклукът, който събираха софиянци, отиваше в деретата. А сега имаме най-хубавия завод за боклук в Европа. И така, както тук беше едно голо поле и ако искаха да направят рекорд на Гинес, нямаше да има къде да го направят. А сега има направена Северна тангента, която дава тази възможност", каза още премиерът.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Момиченце се сприятели с малък носорог (ВИДЕО)
Момиченце се сприятели с малък носорог (ВИДЕО)
Внесоха иск срещу бившия сръбски премиер за укриване на 18 млн. динара данъци
Внесоха иск срещу бившия сръбски премиер за укриване на 18 млн. динара данъци