НОВИНИ

Взривиха полицейски автобус в центъра на Истанбул. Има загинали (СНИМКИ)

Експлозия разтърси центъра на Истанбул. Загиналите до този момент са 12, сред тях има 7 полицаи. Взривът е бил причинен от бомба насочена срещу полицейски автобус. Няколко линейки са изпратени на мястото на събитието. Наскоро насилието в Турция ескалира заради напрежението с кюрдите и конфликта в съседна Сирия.

bnt avatar logo
от
09:22, 07.06.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:48 мин.
По света
взривиха полицейски автобус центъра истанбул загинали снимки

Турската държавна телевизия съобщи, че нападението е извършено в истанбулския квартал "Беязит". Все още не е потвърден броят на ранените, според някои медии те са 36 души.

На мястото са изпратени линейки, пожарни автомобили и сапьорски екип, а мерките за сигурност са повишени. Полицията е започнала евакуация на сградите в района. След взрива са били чути и изстрели, посочва Анадолската агенция.

Според съобщения взривът е станал до метростанцията „Везеджилер“, която се намира в близост до някои от основните забележителности в историческата част на града. Франс прес посочва, че експлозивът, причинил взрива, е бил задействан с дистанционно управление.

Полицейският автобус е пътувал към Истанбулския университет за изпълнение на редовни задължения, посочват още медиите. Според в. „Джумхюриет“ всички изпити, насрочени за днес в учебното заведение са отменени.

Към момента няма официално изявление за атаката.

От началото на 2016 г. в Турция имаше няколко атентата. По-рано през годината два отделни атентата на Кюрдските освободителни соколи – радикална организация, свързана с Кюрдската работническа партия (ПКК), отнеха живота на десетки души. Миналият месец осем души бяха ранени при атака срещу военна кола, отговорност за която пое ПКК.

На 12 януари десетки германски туристи загинаха при атентат в центъра на Истанбул, извършен от „Ислямска държава“. При друга атака на групировката през март, отново в Истанбул, трима израелци и един ирански гражданин починаха.

;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бурите в Белгия взеха нови жертви
Бурите в Белгия взеха нови жертви
Кайли Миноуг тайно се омъжила на гръцки остров
Кайли Миноуг тайно се омъжила на гръцки остров