НОВИНИ

Артщрихи с Галя Крайчовска

Изкуството си намира всякакви опорни и други точки. Водна кула арт фест се развихря в нестандартни пространства.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
19:03, 18.06.2016
Чете се за: 00:49 мин.
Още

Фестът облагороди изоставената водна кула в квартал Лозенец и се насочи към Перник, Курило и разни столични потайности. Ако срещнете японка с пъстра количка, която предлага да ви нарисува срещу стихче, песнен или танц – не се изненадвайте. Това е Йорико Номюр и нейната „Будка за обмен на приятелства”. Аристи от страната на изгляващото слънци, Бразилия и Норвегия ще преобразят и Фабрика 126.

"Тейт модърн" се сдоби с ново крило, с формата на пирамида. Така лондонската галерия ще посреща допълнително 5 милиона посетители. С откриването на новата част обещават да има по-голямо дамско присъствие сред авторите.

Не е ясно дали дяволът носи Прада, но Еди Редмейн ще трябва да го прави. Актьорът, който обра кинонаградите напоследък, отново излиза на подиума. От прочутата модна къща го избраха за рекламно лице на бъдещата колекция.

Колегата му Калин Врачански пък излиза на оперната сцена. Актьорът ще разказва историята на „Хубавата Магелона" - вокален цикъл от Брамс, в партньорство с прочутия баритон Матиас Гьорне и виртуозната пианистката Мария Принц.

Музикално пътешествие с поглед към корените и чужди земи ни очаква в нощта срещу Еньовден. "Пендара етно проджект" представя новия си албум в Пловдив.Популярните народни песни "Ела се вие превива", "Ерген деда", "Митре ле" си намират нова роля - с авторски аранжименти и допълнения от екзотични ритми. Началото не слуайно съвпада с мистичната вечер срещу Еньовден. После ще огреят клубове и сцени у нас и по света.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Албания забрани вноса на месо от Македония и България заради нодуларния дерматит
Албания забрани вноса на месо от Македония и България заради нодуларния дерматит
По вода след Кристо (СНИМКИ)
По вода след Кристо (СНИМКИ)