НОВИНИ

Призив за помощ за топъл обяд през почивните дни за бездомни и бедни

От митрополията във Видин призоваха за помощ, за да могат да осигурят топъл обяд през почивните дни за бездомни и бедни. Социалната кухня към катедралния храм се поддържа от дарители, но заради затруднения някои от тях наскоро се оттеглили.

bnt avatar logo
от Анжела Каменова
07:11, 20.06.2016
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Поне 60 души до сега получавали топъл обяд от социалната кухня към катедралния храм във Видин събота и неделя. В делнични дни за тях има обществена трапезария, но в празничните не могат да осигурят сами обяда си. От църквата започнали да приготвят храна за хората, преди седем години.

Белоградчишки епископ Поликарп: През тези години социалната кухня не е спирала… и сме се грижели хората наистина да имат топла храна, с която да се подкрепят.

Около 70 лева на ден са нужни за обяда, който приготвят от църквата.

- Хубаво готвят, аз си взимам от тука, дават леща, някой път друго пък, миналата седмица беше боб.

- Стоян Иванов /раздава храната/: Има хора, които са учители счетоводители, ей такива хора - стари, които са изпаднали в такова положение, че няма откъде как да си вземат храна.

Сред хората, които разчитат на църквата са и такива, които преди са помагали. От митрополията се надяват скоро да се отзоват и дарители, на които да разчитат постоянно.

Белоградчишки епископ Поликарп: Ние призовахме хората да ни помогнат, да ни съдействат, кой с каквото може, с хранителни продукти, които съответно да бъдат използвани за готвенето, с финансови средства.

От митрополията са категорични, че ще продължават да помагат на хората в нужда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицията в Сливен бори телефонните измамници със стикери
Полицията в Сливен бори телефонните измамници със стикери
​Българската православна църква отбелязва Свети дух
​Българската православна църква отбелязва Свети дух