НОВИНИ

Ще помогне ли държавата на Калоян?

9-годишният Калоян Михайлов от Варна има спешна нужда от подкрепа. Две години той се бори с тежка болест - остра лимфобластна левкемия. От няколко месеца състоянието му се влошава и има само едно решение – химиотерапия и трансплантация на стволови клетки в чужбина. При това – колкото е възможно по-бързо.

bnt avatar logo
от Бистра Варнева
13:52, 20.06.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Родителите на Калоян проучват всички възможности за лечението на сина си, свързват се с клиники в Германия. Сумата за лечението обаче е непосилна за тях. Те организират кампания, отзовават се много хора, но все още не са събрали необходимата сума. Семейството решава да се обърне към Фонда за лечение на деца в чужбина.

"Миналата седмица се обърнахме към фонда с много голяма надежда, ние сме описали какви средства сме набрали към момента и всъщност фонда да ни подпомогне с разликата, това е което най-много желая".

Заседанието на фонда обаче е отложено поради липса на кворум за след една седмица. За майката е необяснимо как с лека ръка се отлагат решения, от които зависи съдбата на деца като нейния син.

"Следващото заседание, което днес видяхме като обявление в медиите, е 22 юни, пък моите надежди бяха около 24-25 да сме в германия и да започнем лечение - аз исках и това лечение, к проведохме тази седмица, да е там, но не можем да ги съберем толкова пари."

За семейството битката продължава и те се надяват скоро да бъде взето решение от Фонда за лечение на деца в чужбина.

;

Дарителска сметка в лева

Прокредит банк ЕАД

IBAN: BG44PRCB92301049451623

code PRCBBGSF

Калоян Милен Михайлов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фотокапани ще следят за сигурността на птиците в Атанасовското езеро
Фотокапани ще следят за сигурността на птиците в Атанасовското езеро
КЗК отмени избор на изпълнител в обществена поръчка на Български пощи
КЗК отмени избор на изпълнител в обществена поръчка на Български пощи