Започваме с основната международна тема. Броени дни преди референдума за британското членство в Евросъюза, бившият и настоящият кмет на Лондон - Борис Джонсън и Садик Хан, ще проведат дебат по темата пред 6000 зрители в зала "Уембли Арена".

Бъдещето на Обединеното кралство остава неясно. Последните допитвания до общественото мнение, публикувани снощи показват противоречиви настроения сред британците. Според проучване на "Оу Ар Би", поръчано от "Дейли Телеграф", подкрепата за оставане в Европейския съюз се е засилила след убийството на депутата от Лейбъристката партия Джо Кокс.

Анкетата на "ЮГов", направена по заявка на "Таймс" обаче твърди точно обратното - че поддръжниците на Брекзит са скочили драстично след случая.

В четвъртък британците ще гласуват дали да напуснат блока, към който се присъединяват през 1973 година. Според редица анализатори, тяхното решение може да доведе до дългосрочни последици за цяла Европа. В статия за онлайн изданието на вестник "Гардиън", милиардерът Джордж Сорос предупреди, че излизане на Великобритания от Европейския съюз ще доведе до бързо обезценяване на британската лира и тежки икономически последствия за Обединеното кралство.