НОВИНИ

Продължава издирването на младежа, който изчезна във водите на река Марица

Продължава издирването на 19-годишния младеж, който изчезна снощи във водите на река Марица в Пловдив. Според първоначалната информация момчето и неговата приятелка решили да плуват, за да се разхладят в реката близо до Гребния канал. Завлякло ги течение. Момичето е успяло да излезе от реката, но приятелят и е изчезнал. Снощи няколко часа водолази претърсваха реката. Спасителната операция продължава и тази сутрин.

bnt avatar logo
от Златин Бояджиев
06:27, 23.06.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Шест екипа водолази и спасители от пожарната в Пловдив са участвали в издирването на 19-годишното момче, което изчезна във водите на река Марица. Това съобщиха от пожарната. Оцелялото момиче е разпитано. Самото то е подало сигнал за инцидента на спешния телефон 112. Тялото на момчето не е открито, издирването приключи късно снощи и продължава тази сутрин. Причината за прекъсване на спасителните операции е, че през нощта не се извършват водолазни дейности за безопасност на екипите.

Христо Чолаков – началник смяна, Спасителна служба-Пловдив: Влезнахме на мястото, където се предполага, че е потънал, но има течение в момента. Дълбочината е горе-долу около три-четири метра и на места е с дупки и плитчини и дупки и дървета. Направихме горе-долу час час и нещо претърсване на района, но все пак има течение и с лодка. Не успяхме нещо засега днеска стъмни се вече.

Предполага се, че момчето не е можело да плува добре и силното течение го е повлякло, а момичето е успяло да се хване за клоните на дърво и да се измъкне. Опитните водолази казват, че в този район течението е много силно и ако не можеш да плуваш, се давиш. Реката е огледана с помощта на дрон в реално време, а бреговете са обходени от 30 души. Инцидентът е станал в река Марица, успоредно на Гребния канал в близост до пешеходния мост на влюбените. Тази сутрин продължава огледа на реката и по долното течение в и край мостовете на Пловдив. Ще се извърши втори обход на коритото на реката със спасителна лодка.

Вижте и прякото включване на Галена Паскова в "Денят започва" за възобновената спасителна операция по издирването на момчето!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Електромер-фантом в благоевградското село Смочево
Електромер-фантом в благоевградското село Смочево
​Ограничения на международния път Е-79 край Благоевград
​Ограничения на международния път Е-79 край Благоевград