НОВИНИ

Очаква се 60-80% избирателна активност на референдума във Великобритания

В Лондон е съвсем обикновен работен ден, градът е пълен с туристи. Очаква се избирателна активност от 60-80%. Това са предварителни данни, които тази вечер или през нощта ще разберем дали са се оказали верни. Според анализатори, тази висока избирателна активност е добре дошла за поддръжниците за оставане на Великобритания в ЕС. За съдбовния ден за британците и как протича гласуването до момента - вижте прякото включване на нашия специален пратеник в Лондон Владислав Велев!

Владислав Велев
от Владислав Велев
12:17, 23.06.2016
Чете се за: 00:25 мин.
По света

Гласуването започна в 7:00 часа местно време и ще продължи до полунощ българско време. След това няма да има обявяване на екзитполове, а моментално започва броенето във всеки един от избирателните райони - те са общо 382. Когато в даден район приключи преброяването на гласовете, то резултатите ще бъде обявявани. Особеното обаче е, че тези откъслечни резултати в отделните райони няма да могат да ни дадат ясна представа какъв ще бъде крайния резултат, защото тук всеки един глас има значение.

Проучването на избирателите през последните седмици показва превес ту на едната, ту на другата страна. Така, че ще очакваме някакви по-пълни данни от повече избирателни райони, за да си съставим една най-обща картина на евентуалния краен резултат от гласуването.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Купувам българско с приз Българска роза 2016
"Купувам българско" с приз "Българска роза" 2016
Посланието на Брюксел: Заедно сме по-добри и по-силни!
Посланието на Брюксел: Заедно сме по-добри и по-силни!