На улица "Струга" във Варна се намира едно от определените места в града за изхвърляне на отпадъци от малки домашни ремонти. Това изискване обаче не се спазва и се изхвърля всичко. Мястото се превръща в сметище, а неприятната миризма, която се носи от там, тормози живеещите в района, докато от сметопочистващата фирма не го изчистят.

Варна

Контейнерите и районът около тях бързо се затрупват с отпадъци.

Валентин Вълчев: Казаха, че е за строителни малки ремонтни отпадъци, но се изхвърлят какво ли не, мебели, домашни пособия и всичко, когато задуха вятър тук на около 100 метра е само боклуци.

Хората казват, че от сметопочистващата фирма идват през 10 дни да чистят. Многократно са писали жалби, обаждали са се и на горещата телефонна линия за сигнали в Община Варна. Резултатите обаче били за кратко.

Валентин Вълчев: Нещата явно са извън контрол и ми се ще някой от общинарите да обърнат внимание на тази част.

От варненския район “Одесос” обясниха, че терените се почистват веднъж в седмицата. Трудно е това да става по-често, защото се изисква специална организация и тежкотоварна техника. Често строителни фирми изхвърлят през нощта едрогабаритни отпадъци, което не е редно. От районното кметство очакват хората да сигнализират за нарушителите.