НОВИНИ

Красен Кралев: В Рио изпращаме 51 спортисти от 14 спорта

Министърът на спорта Красен Кралев заяви в "Още от деня", че спортистите ни са подготвени. Най-големи шансове за медали очакваме традиционно в борбата. Много силно участие очакваме от състезателката ни по спортна стрелба Антоанета Бонева, по джудо - Ивайло Иванов, състезателите по кану-каяк, имаме шансове и в бокса. Министър Кралев дойде в студиото със сако, част от официалния екип, с който нашата делегация ще бъде представена на Олимпиадата в Рио.

Милена Кадийска
от Милена Кадийска
19:28, 25.07.2016
5182
Чете се за: 01:04 мин.
У нас

Преди около седмица приключи раздаването на последните квоти. Изпращаме 51 спортиста с 45 квоти, представители на 14 спорта, заяви министър Кралев.

Големите отсъстващи на Олимпиадата в Рио ще бъдат волейболът и вдигането на тежести. Волейболът минаха през много тежка квалификация, защото европейските квоти са много малко.

На въпрос къде може да очакваме медал, министър Кралев заяви:

"Имаме очаквания. Спортистите ни са подготвени, всички са здрави, дай Боже така да продължава. Най-силната ни група е в борбата, традиционно. Там имаме най-много шансове за медали и при класиците, и при свободните. Имаме много млади момчета - Даниел Александров, Борислав Новачков, които могат да се представят добре заедно с опитните Елис Гури и Михаил Ганев. При жените също и Елица Янкова и Мими Христова имат големи шансове за медали. Тук е много важен жребият и съдийството".

За художествената гимнастика министър Кралев заяви, че след инцидента с Цвети върху момичетата се е изсипало много омраза и упреци, и обществото е трябвало да се погрижи за тях, като иска медали. Най-важното е сега те да намерят себе си. За момента не можем да имаме очаквания към тях, а да се молим да се съберат и да се преборят с психическата травма. Не трябва да ги натоварваме със свръх очаквания, каза министърът.

Много силно участие може да очакваме обаче от състезателката ни по спортна стрелба Антоанета Бонева, която според министъра е в прекрасна форма и демонстрира в последните месеци много силно ниво. "Но знаете, че в спортната стрелба трябва да имаш много голяма доза късмет", каза Кралев.

Ивайло Иванов - състезателят по джудо, също може да ни изненада, състезателите по кану-каяк се готвят сериозно, за медали имат шансове и в бокса - Станимира Петрова и Даниел Асенов. Надяваме се на медали и в леката атлетика.

Какво каза Красен Кралев за допинг скандала с руските олимпийци и случващото се с ЦСКА, вижте във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дарителската кампания на Баба Атлаза за новия храм в Гоце Делчев
Дарителската кампания на Баба Атлаза за новия храм в Гоце Делчев
Успех за България на международна олимпиада по биология
Успех за България на международна олимпиада по биология