НОВИНИ

Бойко Борисов коментира оставката на ген. Румен Радев

Бойко Борисов коментира оставката на ген. Румен Радев и появилата се информация, че той е една от номинациите на БСП за кандидат-президент. Премиерът посети демонстрацията на способностите на Силите за специални операции в района на Специализирания учебен център "Црънча" и в авиобаза Граф Игнатиево.

Александър Марков
от Александър Марков
13:14, 02.08.2016
Чете се за: 00:48 мин.
У нас
бойко борисов коментира оставката ген румен радев
Бойко Борисов, министър-председател: Съжалявам, че с Радев си загубих времето тогава и той ми даваше дума, че няма нищо в политиката, точно обратното. Значи ме е излъгал и мен. Но обикновено, който ме излъже веднъж, няма възможност да ме излъже втори път. Така че пожелавам успех, щом толкова нямат в цялото ляво политик да издигнат за президент, а се крият за генералите, аз като го гледам Попов, какво му е на Попов? Да вземем по един генерал от тук и да ги направим кандидат-президенти и да разделим и армията.


Министър-председателят заедно с министъра на отбраната Николай Ненчев и началника на отбраната генерал Константин Попов наблюдаваха действията на военнослужещите от бригадата Специални сили, които представиха бойни техники и умения във връзка с изпълнението на Националния план за противодействие на тероризма.

Премиерът изказа благодарността си и възхищението от работата на Сухопътните сили, на специалните части в Пазарджишко. Той уточни, че техниката и оборудването е много добро, но казармите от 50 години не са пипани.

"Просто отвратително. Така че с министър Ненчев сме се разбрали още от утре им даваме пари да отремонтират това, което може, с кухните, със спалните помещения и тоалетните, но там съм им казал - да ми направят проект, ще им построя нова казарма. С финансовия министър ще поеме ангажимент, щом има проект, да се пусне конкурс за построяването на казарма. Те го заслужават, защото са просто безупречни", каза Борисов.

Той благодари още на летците на хеликоптери, които се справят "прекрасно в изключително трудни условия" в горските пожари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пак пребиха бате Николай
Пак пребиха бате Николай
Ядем рекордно скъпи домати. Защо?
Ядем рекордно скъпи домати. Защо?