НОВИНИ

Застрояват зелени площи в "Младост 1"

Няма документални пропуски и законово основание да бъде спряно застрояването на зелените площи в столичния квартал "Младост 1". Това стана ясно днес след проверка на отговорните институциите. В петък хората излязоха на протест, за да кажат, че са против строежа.

Владимир Христовски
от Владимир Христовски
20:41, 02.08.2016
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

По план в заключеното пространство между блокове 21 и 19 ще бъде построено общежитие за работници, заети в IT сектора. Днес кметът на район Младост Цвета Авджиева се е срещнала с главния архитект на София Здравко Здравков, за да потърсят начин за спиране на строежа.

Цвета Авджиева, кмет на район "Младост": "Коментирахме дали има някакъв друг начин да спрем строежа и да направим някаква замяна, просто няма."

Авджиева обясни, че хората са имали възможност да запазят зеленото пространство през 2009 година, когато се е обсъждал подробния устройствен план на "Младост", но тогава никой не е възразил. Сега жителите имат само една възможност да спрат строежа.

Цвета Авджиева, кмет на район "Младост": "Начинът да се спре строежът е да се заведе дело в Административния съд. Ние нямаме служебно как да го спрем, не можем."

В момента инициативен комитет от жилищния блок провежда събрание, за да се реши какви мерки ще предприемат хората оттук насетне. Междувременно по-рано днес протестиращите са внесли подписка в районната администрация с над 800 подписа в защита на зелените площи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Издигнаха българския флаг в Олимпийското село в Рио
Издигнаха българския флаг в Олимпийското село в Рио
Брайтън с най-високата кула във Великобритания
Брайтън с най-високата кула във Великобритания