Нелегална бензиностанция разкриха митничари в новозагорското село Богданово.

Мобилна митническа група извършила проверка на постройка, пригодена за трафопост и открила, че помещението е превърнато в бензиностанция. Собственикът на обекта отрича да е търгувал с гориво и твърди, че го използва за лични нужди.

Богданово, Нова Загора

Проверката е извършена внезапно в двора на бивш мотел, който се стопанисва от Асен Атанасов. При нея в помещение използвано за генератор за ток мобилната митническа група се натъкнала на импровизирана бензиностанция

Ст. инспектор Агенция "Митници": В бетонна постройка предназначена за трафопост бяха открити 9 съда всеки с вместимост около 400 литра, в които се е съхранявало дизелово гориво, както и прикачен към тях пистолет за зареждане на гориво и брояч. Също така бяха открити и водена отчетност за дневните продавани количества, както и седмичния оборот, като дневното количество спрямо намерените доказателства е преобладавало между 2 и 3 хиляди литра.

Атанасов признава, че там е складирал гориво, което купувал от преминаващите камиони, но за да зарежда автомобила си. Той категорично отрече да е търгувал с него.

Асен Атанасов: Купих си за мене си. В колата да си сложа гориво. И намериха две туби там по 20 литра - 40 литра гориво. Къде са тия тефтери - искам и аз да ги видя, да ги покажат на мене или пък на някой друг да го покажат.

По случая е образувана проверка, а собственика на нелегалната бензиностанция ще понесе наказателна отговорност.