НОВИНИ

Разкриха нелегална бензиностанция в село Богданово

Нелегална бензиностанция разкриха митничари в новозагорското село Богданово. Мобилна митническа група извършила проверка на постройка, пригодена за трафопост и открила, че помещението е превърнато в бензиностанция. Собственикът на обекта отрича да е търгувал с гориво и твърди, че го използва за лични нужди.

bnt avatar logo
от Десислава Петкова
19:03, 11.08.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
разкриха нелегална бензиностанция село богданово

Проверката е извършена внезапно в двора на бивш мотел, който се стопанисва от Асен Атанасов. При нея в помещение използвано за генератор за ток мобилната митническа група се натъкнала на импровизирана бензиностанция

Ст. инспектор Агенция "Митници": В бетонна постройка предназначена за трафопост бяха открити 9 съда всеки с вместимост около 400 литра, в които се е съхранявало дизелово гориво, както и прикачен към тях пистолет за зареждане на гориво и брояч. Също така бяха открити и водена отчетност за дневните продавани количества, както и седмичния оборот, като дневното количество спрямо намерените доказателства е преобладавало между 2 и 3 хиляди литра.

Атанасов признава, че там е складирал гориво, което купувал от преминаващите камиони, но за да зарежда автомобила си. Той категорично отрече да е търгувал с него.

Асен Атанасов: Купих си за мене си. В колата да си сложа гориво. И намериха две туби там по 20 литра - 40 литра гориво. Къде са тия тефтери - искам и аз да ги видя, да ги покажат на мене или пък на някой друг да го покажат.

По случая е образувана проверка, а собственика на нелегалната бензиностанция ще понесе наказателна отговорност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът пусна от ареста един от обвинените за стрелбата по Митьо Очите
Съдът пусна от ареста един от обвинените за стрелбата по Митьо Очите
Нова надежда за гребен клуб „Черпоков“
Нова надежда за гребен клуб „Черпоков“