НОВИНИ

Борисов: Със Западната дъга свързваме магистралите "Люлин", "Хемус" и "Тракия"

В София частично беше пуснато движението по моста над бул. "Ломско шосе". Днес участъкът беше инспектиран от премиера Бойко Борисов, регионалния министър Лиляна Павлова и директора на Пътната агенция - инж. Лазар Лазаров. Западната дъга е продължение на автомагистрала „Люлин" и е част от коридора, свързващ Видин с Кулата.

Цанка Николова
от Цанка Николова
20:01, 25.08.2016
Чете се за: 01:13 мин.
У нас

С приключването на ремонта по ключовия за София участък - мостът при пътен възел "Ломско шосе" трафикът по Околовръстното шосе и по Западната дъга значително ще се облекчи, а включването към Северната скоростна тангента ще бъде по-лесно.

;
Бойко Борисов, министър-председател: - Това са новите квартали "Лозенец", "Изток", най-хубавата част на София е тази. Така че нашата работа е да направим на софиянци, а и на всички транзити, които минават през София, защото оттук, виждате това е Струма и Люлин, Люлин - Струма. Белград, оттук абсолютен транзит до Хемус. Абсолютен транзит до Църна маца, до Тракия и моста на Казичене правим през тези ленти там да вървят. Проектите за Горубляне, Герман и Лозен в момента се правят. И там първо ще пуснем транзита през трите места, за да завършим целия кръг на София.
;

Участъкът е завършен на 95%, а стойността на договора за ремонта на Западната дъга е 102 млн. лева.

;
Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството: - Пусковият срок е първи октомври, беше като ангажимент, но тъй като както знаете една от инспекциите на премиера, на която той също видя този добър напредък, той помоли за ускорение, изпълнителят направи и невъзможното и го прави наистина предсрочно сега на 14 септември.
;

В сутрешния блок на БНТ кметът на София Йорданка Фандъкова потвърди, че участъкът ще бъде открит предсрочно.

;

Йорданка Фандъкова, кмет на София: - Надявам се наистина да се направи всичко възможно, да се отпуснат средствва и поетапно да се затвори целия кръг, защото това е всъщност възможността да се облекчи движението в центъра да не преминава трафикът през центъра. Видяхме ефекта от отсечките които вече са готови и наистина се чувства облекчение.
;

Според премиера Борисов един от тези участъци с облекчен трафик е булевард "Черни връх" и допълни, че приходите позволяват още подобрения.

;

Бойко Борисов, министър-председател: - Пък на следващата 2018г. ще заделяме пари за детелините, за да се развърже ..... към 150 млн. ще са от Младост до Тракия. Там ще е със същия габарит като южната дъга. Като правим го правим и за след 100 години .....
;

От днес в София започна и вторият етап от разширението на бул. "Черни връх". Участъкът ще бъде затворен до 19-ти декември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От нашите пратеници в Италия: Продължават да пристигат стотици доброволци
От нашите пратеници в Италия: Продължават да пристигат стотици доброволци
Пътуване в миналото - откриха доказателства за медицинска операция на 1700 г.
Пътуване в миналото - откриха доказателства за медицинска операция на 1700 г.