НОВИНИ

"Спри, детето запази" научи децата как да спазват знаците за движение по пътя

На празника на София се проведе и събитие към националната кампания на БНТ "Спри, детето запази" в зоопарка в столицата. Дни след началото на учебната година доброволците към проекта проведоха обучителна програма пред десетки деца. С игри, викторина с награди, танци, и фокуси, децата научиха как да спазват знаците за движение по пътя и как да бъдат по-предпазливи.

спри детето запази научи децата спазват знаците движение пътя
bnt avatar logo
от БНТ
21:42, 17.09.2016
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Кампанията "Спри, детето запази" стартира през 2013 година с ежегодни образователни събития, като днешното се включи към Европейската седмица на мобилността. Тази година тя се провежда под мотото „Умно придвижване. Силна икономика".

От три години насам се наблюдава лек спад в смъртните случай при пътните инциденти. Към инициативата се присъединиха Столична община, Пътна полиция, и Съвета по безопасност за движението на децата в София.

Симеон Симов, секретар на Съвета по безопасност на движението на децата в София: Целта е отново да припомним на децата основните и най-важни правила за пътното движение, да ги запознаем с опасностите и риска, които ги дебнат на пътя.

Ирена Димитрова, дир. Столична община: Това, което правим, са поредица от спектакли, в които посочваме правилата за движение за най-малките чрез игри. Това е най-забавното.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НБУ и Американският университет на 25
НБУ и Американският университет на 25
Самолети на коалицията срещу ИД са ударили правителствените войски на Сирия
Самолети на коалицията срещу ИД са ударили правителствените войски на Сирия