НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

Какв се крие зад вратите?

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
11:22, 24.09.2016
Чете се за: 00:51 мин.
Още

Вратите, които отделят личното ни пространство от улицата. Минаваме всеки ден покрай тях, но когато фотографът ги погледне, образът е различен. Темелко Темелков представя „Вратите на София” във Виваком Арт Хол. Трудна е селекцията, след като е заснел 700 врати. Четиридесет конни скулптури влизат в диалог с историческите забележителности на Рим. Така мексиканският художник Густаво Асевас слага своя щрих към миграцията на човека във вековете.

Как се рисува със светлина и още изненади ще има в тази вълшебна нощ на музеите в Пловдив. Тази година има съвсем нова програма „Отворени изкуства“, която изпъстря града с танци, кино, театър, четения, картини, технологии и много музика. Сред гвоздеите на програмата е прожекция на "Хамле" , с режисьор Сара Франкъм и Максийн Пийк в главната роля. Филмовата версия на шекспировата пиеса получи и номинация БАФТА. Нощта в Пловдив е ваша, не я пропускайте.

Хапливи документални филми се събират за четвърти път в свой фестивал. Началото е на 28 септември, в Дома на киното, с филма „Сакрамонте”. Както показва заглавието на феста, екранните истории ще ни провокират, а по-активните зрители могат да се включат в дискусиите след прожекциите.

Скоро, много скоро Брайън Адамс ще ни въвлече в романтични посоки. 12 камиона с техника вече се готвят, както и мобилна кухня. Певецът е строг вегетарианец и защитник на животните и си има правила. София е включена в световното му турне Get Up. Феновете вече се готвят за голямото повдигане на духа и емоциите на 11 октомври, в Арена Армеец.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Патриотичен дух в пловдивско училище
Патриотичен дух в пловдивско училище
Битката за Алепо отново се разрази
Битката за Алепо отново се разрази