7 души, сред тях и полицаи, са пострадали при масов бой в спортна зала Колодрума в Пловдив. Конфликтът е възникнал късно снощи по време на боксов мач, на който са присъствали и футболни фенове. За овладяването на ситуацията се е наложила намесата на специализираните полицейски сили, тъй като са хвърляни тежки предмети и много бомбички. Има задържани, утре ще стане ясно дали Районната прокуратура в Пловдив ще им повдигне обвинения.

Пловдив

Футболните фенове са били в залата за среща на двама от ММА бойците, които познават. Според хора от публиката, е било ясно, че агитките търсят провокация.

Николай Вършилов - очевидец: Те не отиват на събитието с идеята да се забавляват, да гледат едно зрелищно шоу, те отиват с идеята да стане бой, да стане суматоха.

И точно това се случва. Недоволни от резултата на ринга, феновете започват да хвърлят столове. А след това и бомбички.

Дияна Плачкова - очевидец: Голяма суматоха, едни хора тичаха и крещяха, имаше много деца, много майки, които тичаха към изходите, беше ужас, наистина пълен ужас.


8 души са задържани след масов бой късно снощи в зала Колодрума в Пловдив

8 души са задържани след масов бой късно снощи в зала Колодрума в Пловдив

Седем души, сред които и служител на полицията, пострадаха леко след масов бой в зала „Колодрума“ в Пловдив.

Намесват се и специализираните полицейски сили и агитките са изведени навън. Но там боят продължава.

старши комисар Атанас Илков - директор на ОД на МВР Пловдив: Бяха задържани 8 лица, които са представители на две футболни агитки, на Локомотив Пв и на ЦСКА.
Николай Вършилов - очевидец: Очакваше се до голяма степен нещо подобно и може би органите на реда също трябваше да обърнат внимание на това нещо.

От залата обясниха, че за охраната са отговорни организаторите на събитието.

Галина Китена - директор на зала Колодрума: Ангажимент при нас на самия организатор е да подготви охранителен план, изготвен от лицензирана фирма за охрана, този план трябва да бъде задължително съгласуван с МВР. Всичко е изпълнено.

В залата няма нанесени материални щети. Леко пострадали са няколко коли, паркирани пред нея. Засегнатите от бомбичките хора са прегледани, всички са без сериозни наранявания.