НОВИНИ

От нашите пратеници: 6 души са задържани в Санкт Петербург след атентата

Санкт Петербург постепенно се съвзема след атентата в метрото в понеделник. Градът е в траур в памет на загиналите 14 души. Разследващите арестуваха седем души по подозрение, че са вербували последователи за групировката "Ислямска държава" и са извършвали терористична дейност. Те са от централноазиатски държави. Президентът Путин коментира, че атентатът показва, че всички страни от Организацията на независимите държави са потенциални мишени на терористични нападения.

bnt avatar logo
от БНТ
20:25, 05.04.2017
Чете се за: 00:47 мин.
По света

Тягостна е обстановката в Санкт Петербург. На станцията, където се случи атентатът, сега има поклонение.

Даря: "Със семейството ми всичко е наред, но мой колега в университета загуби приятелката си. Тя пътувала към него, за университета. Всички сме в шок. За съжаление този атентат се случи и никой в нашия град не го очакваше.
- Какви ще са последствията за властта, ще има ли разочарование, отлив на подкрепа?
Даря: "Точно за това говорихме с приятеля ми. Обадиха ми се от чужбина много мои роднини, които живеят там. Там много по-бързо бяха разбрали новината за атентата, отколкото хората в Русия.
- Ще има ли последствия?
"Надявам се това въобще повече да не се повтори в никоя страна. Макар, че мирът по целия свят да е само идеал."

Никой не е поел отговорност за атентата. Трябва да бъде проучено дали има следа от Ислямска държава. Бяха арестувани 6 души, които са заподозряни, че са вербували за "Ислямска държава", но все още няма подробна информация.

Владимир Путин, президент на Русия: "Виждаме, че ситуацията за съжаление не се подобрява. Потвърждение за това са трагичните събития в Санкт Петербург. Вследствие на терористичния акт загинаха хора, има много пострадали. Знаем, че всяка от нашите страни е потенциален обект на терористични атаки. Има и много други заплахи - организирана престъпност, наркотрафик, между другото и корупцията. Има и въздействие на външни сили, които се опитват да влияят на политическите ситуации в нашите страни.:







Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изчезналият Астакос се завръща  в Черно море
Изчезналият Астакос се завръща в Черно море
ЕС обеща 1 милиард евро за Сирия за две години
ЕС обеща 1 милиард евро за Сирия за две години