НОВИНИ

7 души, сред които 2 деца, са ранени при катастрофа с автобус във Варна

Автобус на градския транспорт във Варна се блъсна в къща - има 7 пострадали, сред тях две деца. Няма опасност за живота им. Преди да спре, автобусът преминал през мантинела и помел две коли.

bnt avatar logo
от Н. Няголова, Г. Христов
15:42, 07.04.2019
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Автобусът е направил ляв завой, по неясни засега причини скъсал мантинелата между двете платна и ударил две коли преди да се блъсне в къщата. Когато чули удара, съседите излезли да помагат.

Даниела Иванова, очевидец: Колата вече гореше. Доколкото разбрах е засечена от автобуса и се запали. Шофираше жена, беше много уплашена, плачеше жената.
Ивайло Василев. очевидец: Просто те са чакали на светофара, когато автобуса е прескочил мантинелата и се е ударил в тях, врязал се е в колата. Здрави са, всичко е наред, само са се уплашили.

От удара са пострадали водачът на автобуса, кондукторката и петима пътници.

Даниела Иванова, очевидец: Имаше едно детенце, то беше точно тук при нас, вземахме го тук при нас, бабата беше ранена, кървеше жената лицето ѝ е ударено.

От общинския превозвач обясниха, че шофьорът не е бил преуморен, защото е имал два почивни дни преди катастрофата. Категорични са и че автобусът е бил технически изправен.

инженер Злати Златев, директор на „Градски транспорт" ЕАД Варна: Все още нямам обяснение как точно е станало, но вероятно за мен е нещо да му е прилошало иначе не виждам как на това разстояние как ще минеш мантинела и ще удариш и коли и сграда.

Двама от ранените пътици са били прегледани и изписани за домашно лечение. В ортопедията са настанени четирима с леки травми. Най-тежко е пострадал шофьорът на автобуса, но опасност за живота му няма.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Холандец измина 95 000 км за 3 години с електрически автомобил
Холандец измина 95 000 км за 3 години с електрически автомобил
Пентагонът изтегля част от военния си контингент от Либия
Пентагонът изтегля част от военния си контингент от Либия