Близо 7 млрд. лева ще бъдат инвестирани в пътищата в Северна България през следващите години. Това съобщи председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски в Русе.

С цялостното завършване на автомагистрала "Хемус", на отсечките Русе-Велико Търново, Видин - Ботевград, обходният път на Габрово и тунелът под Шипка ще се изградят пътни комуникации, които ще ускорят икономическото развитие на Северна България.

Така транспортната връзка между София, Варна, Русе и Видин ще бъде по-бърза и безопасна, заяви шефа на Агенция "Пътна инфраструктура". Засега обаче проектът за магистралата "Русе - Велико Търново" се бави заради съдебни процедури.

Георги Терзийски - председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура": Ние сме готови да го започнем веднага след окончателното решение на административния съд от Русе-Бяла и с обхода на Бяла, общо около 75 км.

Очаква се в два от участъците Русе-Бяла, където стават много тежки катастрофи и обходът на град Бяла да бъдат инвестирани 670 млн.лв , а отсечката Бяла-Велико Търново да струва половин милион лева.

Пътят Русе- Велико Търново ще се строи успоредно с доизграждането на автомагистрала "Хемус".

Очакванията са трасето между Ябланица и Боаза да приключи предсрочно и да бъде пуснато до началото на есента.

Пътищата в Северна България и "Хемус" ще се строят с приоритет

Пътищата в Северна България и "Хемус" ще се строят с приоритет

Близо 500 млн. лева ще бъдат инвестирани в основни ремонти на републиканските пътища у нас тази година. Предстои АПИ да направи оглед на отсечките сле...