Седем от пострадалите в снощната катастрофа на АМ Тракия остават в болниците в Ямбол, Сливен и Бургас. Все още с опасност за живота са двама от пътниците в преобърналия се микробус.

Ямбол

Най-тежко е състоянието на 14 годишно момче, пътувало в катастрофиралия автомобил.

д-р Пламен Майсторов, ОАИЛ, МБАЛ „Свети Пантелеймон“, Ямбол: При нас има един пациент от катастрофата – Стоян - на 14 години е детето. Момчето е в тежко състояние, в момента е с мозъчен оток, в безсъзнание, все още е много рано да се каже какво ще се случи от тук насетне. За сега това е състоянието , сравнително стабилно.

Една от пътничките още снощи беше транспортирана в отделението по неврохирургия в Бургаската болница със счупени шийни прешлени. Още трима пострадали са настанени в ямболската хирургия.

д-р Антон Мусиевски, хирург, МБАЛ „Св. Пантелеймон“: При нас в хирургията са три жени. С множествено сътресение и трите, и с няколко фрактури. Без опасност за живота поне за сега.

В добро състояние са настанените в сливенската болница мъж и жена. Всички пострадали от инцидента на магистралата са здравно неосигурени, съобщиха от ямболската болница. Продължава разследването на причините за катастрофата.