НОВИНИ

70 документални филма представя тазгодишното издание на фестивала Master of Art

Повече от 70 документални филма и 250 прожекции ще представи тазгодишното издание на фестивала - "Master of Art". Заглавия посветени на Густав Климт, Рафаело и Астор Пиацола са част от програмата. Във фестивалния афиш намират място и две продукции на БНТ - "Цигулката е моят глас" за големия български музикант Веско Пантелеев Ешкенази и "Мокър от дъжд не се бои", посветен на 35-годишнината от пожара в Софийския държавен цирк.

Айше Сали
от Айше Сали
23:06, 04.04.2019
Чете се за: 00:32 мин.
Още

В началото на пролетта изкуството отива на кино, а публиката пред екрана се прекланя на великите творци. Някои обвиват "Целувката" в позлата, а за други - цигулката е техният глас. Танцуващи истории, поглъщащата страст, музика и власт събират хиляди почитатели.

Найо Тицин, директор на фестивала: Master of Art е фестивал на всички изкуства, разказани през езика на документалистиката. Това го прави различен и това е шансът му да събира все повече и повече публика.
;

Изкуството на Климт, идеите на Фройд и Грохотът на оръдията от Първата световна война. Официалното начало на Master of Art даде филм за скандалите, сънищата и обсесиите в Златната епоха на Виена.

Микеле Мали, режисьор на „Густав Климт и Егон Шиле: Ерос и Психея“: За мен е голяма чест да открия този фестивал. Нашият филм е малък, за 20-годишен период в историята на изкуството, който обаче е изключително важен и променя не само хода на изобразителното изкуство, но и живота на всички нас.

Фестивалът продължава до 25 април.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП внася в парламента искане за отстраняване на шефа на КОНПИ
БСП внася в парламента искане за отстраняване на шефа на КОНПИ
Последно поколение томограф заработва от понеделник във ВМА
Последно поколение томограф заработва от понеделник във ВМА